Psoriasis

Amr Mohamed Ibrahim El-Alfy, Hesham Galal Mahran, Hamed Abd Allah Hamed, Nessrien Afify Abd El-Rashed, Wael Osama Aly Abd El-khalek, Mohamed Bayoumi Ibrahim Bayoumi (2023)

Psoriasis er en ikke-smitsom autoimmun hudsygdom, der forårsager hudinflammation og udslæt med kløende, skællende pletter. Ud over de dermatologiske symptomer kan psoriasispatienter stå over for den negative påvirkning af denne sygdom på deres sociale liv. Aktuelt tilgængelige behandlinger kan lindre psoriasis symptomer, men der er endnu ikke fundet en løsning til at behandle den. De mest almindelige behandlinger inkluderer steroidcremer, fugtighedscreme til tør hud, medicin for at bremse produktionen af hudceller (såsom anthralin), og D-vitamin ointment, lysbehandling eller andre stærke medicin.

Den præsenterede undersøgelse har til formål at evaluere den kliniske påvirkning af to former for lysbehandling: lavniveau laserterapi (LLLT) og Bioptron Hyperlight Therapy. 60 patienter mellem 30 og 60 år, der lider af psoriasis, blev inkluderet i undersøgelsen:

  • Gruppe A (n=30 patienter) blev behandlet med LLLT, 633 nm (rødt lys) ved 126 J/cm2, 830 nm (nær infrarødt) ved 60 J/cm2. Effekttæthed 20 til 30 mW.
  • Gruppe B (n=30 patienter) blev behandlet med Bioptron Hyperlight Therapy, 350 nm-3400 nm ved 2,4 J/cm2. Effekttæthed 40mW.

Behandlingerne blev anvendt i 15 minutter, 3 sessioner om ugen i 8 uger.

Konklusion:

Selvom resultaterne opnået i begge grupper viser, at lysbehandling signifikant forbedrer psoriasis symptomer, er der væsentlige og essentielle forskelle mellem medicinsk certificeret Bioptron Hyperlight Therapy og LLLT: administration af terapi og sikkerhed.

LLLT, der blev brugt i denne undersøgelse, kan kun bruges på hospitaler af en professionel og kan ikke bruges derhjemme af private patienter. Det betyder i det væsentlige, at hver patient skal tage til hospitalet flere gange om ugen i flere uger for at behandle psoriasis; hvilket er meget tidskrævende, dyrt og desværre ikke tilgængeligt for alle. På den anden side er Bioptron Hyperlight Therapy certificeret til brug derhjemme uden opsyn af en læge, så hver patient kan behandle sig selv på det tidspunkt, der passer bedst for dem uden nogen begrænsninger. Derudover kræver LLLT-enheder brug af særlige beskyttelsesbriller til at beskytte øjnene. Medicinsk certificeret Bioptron Hyperlight Therapy kan bruges uden yderligere sikkerhedsforanstaltninger, blot ved at holde øjnene lukkede, hvis det behandlede område er tæt på øjenregionen, er alt, hvad der anbefales (se brugsanvisning).

Afslutningsvis er Bioptron Hyperlight Therapy det ideelle redskab til at behandle psoriasis og mindske sværhedsgraden og symptomerne på psoriasis derhjemme på en nem og smertefri måde uden bivirkninger.

Yderligere indsigt i metoder til udvikling og resultater:

Lægerne evaluerede psoriasis symptomer ved hjælp af to teknikker: dermatoskopi (ikke-invasiv teknik, der tillader evaluering af hudlæsioner) og Psoriasis Area Severity Index (PASI), der bruges til at vurdere og klassificere psoriatisk læsion sværhedsgrad med en score mellem 0 og 72 (moderat score 5-10; alvorlig over 10).

Tabel 1. Medianværdier før og efter behandling for dermatoskopi og PASI i begge grupper.

Resultaterne efter 4 ugers behandling i begge grupper beskrives i tabel 1.

I begge grupper blev scores forbedret efter 4 ugers behandling (p<0,05) for dermatoskopi og PASI. I dermatoskopi blev der ikke fundet forskel mellem grupperne. Ikke desto mindre var forbedringen af gruppe A i PASI større end gruppe B. Statistisk signifikans p<0,05.

Som forklaret i tabel 1 forbedrede begge grupper deres psoriasis symptomer efter 4 ugers behandling med lys, uafhængigt af LLLT eller Bioptron. Resultaterne opnået ved de to anvendte metoder, dermatoskopi og PASI, viste, at lysbehandling har en positiv klinisk indvirkning på psoriasis pletterne samt sværhedsgraden af symptomerne. Resultaterne af PASI-score var lidt bedre hos patienter behandlet med LLLT.

Sikkerhedsmæssige bekymringer mellem enhederne er dog ikke de samme. Som nævnt kan LLLT kun bruges på hospitaler, mens Bioptron Hyperlight Devices også kan bruges derhjemme af private kunder. Derudover krævede LLLT brugen af beskyttelsesbriller til øjnene, da Bioptron kun kræver at holde øjnene lukkede.

Tilgængelig reference efter anmodning:

El-Alfy, A. M. I., Mahran, H. G., Hamed, H. A. A., Abd El-Rashed, N. A., Abd El-khalek, W. O. A., &

Bayoumi, M. B. I. (2023). Effect of Low-Level Laser Therapy Versus Bioptron on Psoriasis. Journal

of Advanced Zoology, 44(S-3), 39-49."