FARVERNES FORUNDERLIGE HEALENDE EVNER:

FARVECHAKRATERAPI - GØR WELLNESS TIL EN DEL AF DIT LIV

Sundhed afhænger ikke kun af, hvordan vi balancerer vores fysiske behov, men også vores følelsesmæssige, mentale og spirituelle. Princippet i farvechakraterapi er baseret på den antagelse, at farver er forbundet med syv hovedchakraer, som er åndelige centre i vores kroppe. Hvert chakra er forbundet med et bestemt organ eller system i kroppen og har en dominerende farve. Hvis chakrapunktet kommer i ubalance, kan det forårsage en forstyrrelse, som kan have fysiske konsekvenser. Ved at introducere den passende farve genskabes balancen.

BIOPTRON® FARVE-LYSTERAPI:
EN UNIK SYNERGI AF LYS OG FARVE TIL AT STYRKE DINE SANSER OG GIVE DIG GODT HELBRED

Lys og farver har været undersøgt som medicin siden 2000 f.Kr. Fototerapi (lysterapi) og kromoterapi (healing med farver) blev praktiseret i gamle civilisationer i Egypten, Grækenland, Kina og Indien.
Ifølge den kromoterapeutiske viden består menneskekroppen af farver og deres særlige energier og frekvenser. Når forskellige organer i kroppen afviger fra disse forventede optimale vibrationer, er kroppen enten syg eller fungerer i det mindste ikke korrekt.

Hver af farvefiltrenes frekvenser svarer til hver af de 7 primære chakras' frekvenser. Sammen med chakraet påvirkes desuden de forskellige organer, muskler, knogler mm., der er forbundet til chakraet såvel kropsligt som subtilt (i auraen). Fx. relateres farven orange både til sakralchakraet, således også til æggestokkene, testiklerne, nyrerne, bækkenet, milten og tarmene. Chakraerne er også forbundet til de endokrine kirtler, som producerer hormoner. Dvs. at vi også gnnem farveterapi kan regulere vores hormonbalance.

HÅNDLAVEDE GLASFILTRE MED BIOINFORMATION

Disse professionelt håndlavede bioinformerede farve-glasfiltre er utroligt effektive til chakra-healing. Glas-filtrene indeholder informationsmønstre, som er taget fra planter, ædelsten, mineraler, sporstoffer m.m. Dette medfører, at kroppen, meget let, kan optage lyset såvel som de vitaliserende chakra-farver. 

Nøjagtigt tilpasset det menneskelige energisystem omdanner disse resonans-specificerede impulser (fra bioinformationen) farvefiltrene til stærkt effektive terapielementer, da bioinformationen skaber den ideelle kommunikation mellem farverne og vores organisme.

Kroppens eget kæmpe store regenerative potentiale frigives hermed uden sundheds-risici. Endvidere vil det at bruge bioinformerede BIOPTRON-filtre have en befriende virkning på dit humør ved holistisk at åbne din indstilling til livet.

FARVERNES BETYDNING OG KRÆFTER:

 

Rød repræsenterer sundhed, ild, varme, blod, lidenskab, viljestyrke og overlevelse. Den giver energi, lidenskab, opildner og giver en følelse af magt.

Rød er en varm farve med den længste bølgelængde i det synlige spektrum. Den har en stimulerende effekt - både på vores mentale og fysiske energi. Derfor kan det røde BIOPTRON®-filter bruges til at stimulere din krop positivt og forbedre dit generelle velbefindende.

Det kan bruges til at forbedre dårlig blodcirkulation, eller når du føler dig kold. Videnskabelige rapporter har vist, at rødt Bioptron-lys udløser vævsgenopretning og foryngelse gennem øget blodgennemstrømnin, aktivering af fibroblaster og øget kollagenstimulering. Det har gavnlige virkninger på bevægeapparatet, forskellige inflammatoriske tilstande samt  smertelindring.

Orange er en lykkelig, glad, kreativ og varm farve, der kombinerer fysisk energi med mentale kvaliteter. Det er farven for kreativitet og tilpasningsevne. Den fremkalder en generel følelse af velvære og munterhed. Orange symboliserer varme og velstand og relaterer til selvrespekt: f.eks. orange vægge i spisestuer for at fremme familiesammenhold, orange solnedgange for afslapning.

BIOPTRON® orange lys kan stimulere hjertefrekvensen uden at påvirke blodtrykket. Det har også en antispasmodisk effekt, der lindrer muskelspasmer eller kramper. Ligesom rødt lys stimulerer det fibroblaster og øger produktionen af kollagen og elastin. Desuden kan orange lys bruges i anti-cellulite-programmer.

Gul er intellektets og perceptionens farve. I gamle dage var det den farve, der symboliserede liv og glæde. Gul relaterer til selvværd og til, hvordan vi har det med os selv. Det er personlighedens og egoets farve. Den er psykologisk god til modløse og melankolske tilstande. Det er farven for klar tænkning, løsrivelse, lysstyrke, selvtillid, charme. Forretningsmænd anbefales f.eks. at bære gule slips for at få selvtillid.

Gul farve anses for at have en gunstig effekt på nervesystemet. Den stimulerer lymfesystemet og hjælper kroppen med at afgifte. Den gule farve virker også positivt på mentale problemer og forebygger ødemer. Den er også ret effektiv til behandling af de fleste former for hovedpine.

Grøn er farven på kærlighed, fremskridt, ungdomsvækst, uerfarenhed, frugtbarhed, håb, balance og nyt liv. Det er også jalousiens, misundelsens og overtroens farve, da det er følelsernes farve. Det er også en beroligende og dæmpende farve. Grøn bæres af kirurger for at berolige patienten, og den opbygger immunforsvaret. Den bekæmper også stress, f.eks. fremmer en gåtur gennem grønne marker afslapning osv.

Når BIOPTRON® grønt lys anvendes på bestemte områder af kroppen, virker det på det sympatiske nervesystem, hvilket løsner spændinger i blodkarrene og sænker blodtrykket. Det ses som en muskeltonic og vævsopbygger.

Det grønne lys kan påvirke udseendet af hudpletter og misfarvninger ved at påvirke de melanocytter, der findes i det nederste lag af overhuden. Det resulterer i en yngre, sundere og forynget hud og en mere ensartet teint. 

Blå er psykologisk mere beroligende end grøn under følelsesmæssige forhold. Det er farven til meditation og spirituel ekspansion, da den får sindet til at slappe af. Blå er farven for sandhed, hengivenhed, ro og oprigtighed. Det er farven for højere mentale kvaliteter. Blå relaterer til selvudfoldelse. Det er farven på fred, komfort og pålidelighed. Blå hospitalsskilte understøtter ro, tålmodighed og sundhed, mens blå uniformer inspirerer til sikkerhed og pålidelighed.

Blå lysterapi bruges til at behandle forskellige former for hudsygdomme. Det reducerer talgproduktionen og har antiseptiske og antimikrobielle egenskaber, der passer perfekt til behandling af akne og forbedring af hudens struktur. Ud over at behandle hudsygdomme kan BIOPTRON® blålysterapi også bruges til behandling af depression. Det er især effektivt til behandling af depressive lidelser med årstidsbestemte mønstre, såsom sæsonbetinget affektiv sindslidelse (også kendt som vinterblues).

Indigo er psykologisk set en god farve til disciplin, struktur, tro og effektivitet. Den anses også for at hjælpe med at fjerne vanedannende følelser. Indigo bringer frygt på banen, opmuntrer og inspirerer til selvansvarlighed. Den symboliserer struktur, fokus og pligt: f.eks. mørkeblå-indigo jakkesæt, skoleuniformer osv.

Indigolys har en beroligende og sløvende effekt, som fremkalder dyb søvn. Det har også kølende, sammentrækkende, smertestillende og bedøvende egenskaber. Indigolys anses for at være et naturligt antibiotikum, og det er nyttigt til behandling af øjen-, øre-, bihule-, næse- og halsproblemer samt migræne. Det forbedrer også muskeltonus.

Violet er psykologisk relateret til selvindsigt og spirituel bevidsthed. Den anses altid for at være en healende farve, der opmuntrer til foreningen af ego og ånd. Det er en kraftfuld farve og bør ikke bruges sammen med børn. Som en afslappende, spirituel farve bruges den i kirker, til begravelser (for at føle sig tættere på Gud og få trøst og forståelse), i terapeutiske rum og på plejehjem; den får folk til at glemme hverdagens bekymringer.

Violet lysterapi beroliger huden og reducerer rødme og hudirritation. Brune pletter fra dannelsen af melanin er de naturlige konsekvenser af cellulære aldringsprocesser. Violet lysterapi reaktiverer hudcellerne og omfordeler melanin i hele huden, hvilket forhindrer fremkomsten af fine linjer, der er forbundet med aldring.