BIOPTRON® Hyperlight Therapy er en ekstraordinær teknologi, der tilbyder en effektiv, hurtig og økonomisk behandling til heling af alle sårtyper på alle dele af kroppen. Den bruges ikke kun til traumatiske og postoperative sår, men også til forbrændinger og ikke-helende sår forårsaget af vaskulære sygdomme, tryk eller andre helbredsproblemer.

BIOPTRON® Hyperlight Therapy forbedrer vævets naturlige regenereringsprocesser betydeligt, hvilket giver hurtigere sårheling med minimal ardannelse. Det reducerer risikoen for infektioner i de åbne sår, mindsker behovet for andre behandlinger som f.eks. sårforbindinger og forkorter indlæggelsestiden.


Hvordan bioptron healer sår og arvæv?

Klik på meny'erne herunder for mere info

ØGER PRODUKTIONEN AF KOLLAGEN hvilket giver bindevævet den struktur og stabilitet, der er nødvendig for elasticitet og hudstyrke. BIOPTRON® Hyperlight-terapi fremmer gendannelsen af væv til en sund og funktionel tilstand.

(De Melo et al., 2016)

FORBEDRER MIKROCIRKULATIONEN
BIOPTRON® Hyperlight øger blodgennemstrømningen i bestrålede kapillærer, hvilket øger ilt- og næringsstoftilførslen samt optagelsen af skadelige stoffer, der produceres af beskadigede celler. BIOPTRON® Hyperlight-terapi giver de nydannede celler alt, hvad de behøver for at fremme en sund vævsregenerering.

(Samoilova et al., 2008)

ØGER FIBROBLASTERNES PROLIFERATION OG MIGRATION
I alle sår er regenerering af væv en afgørende proces. BIOPTRON® Hyperlight øger mobiliteten af nydannede fibroblaster, en kritisk proces for sårheling. BIOPTRON® Hyperlight fremmer udtrykket af de bindingsfaktorer, der understøtter denne migration, og bidrager aktivt til en hurtigere og sundere regenerering af den beskadigede hud.

(Bolton et al., 1992)


MINDSKER INFLAMMATION
BIOPTRON® Hyperlight reducerer produktionen af pro-inflammatoriske cytokiner, såsom TNF-α, og øger anti-inflammatoriske cytokiner, såsom TGF-β og IL-10, i det bestrålede område, hvilket lokalt reducerer inflammationen i det berørte epitel.

(Falus et al 2011, Zhevago 2006)

LINDRER SMERTE
Konstant og uudholdelig smerte er invaliderende og ødelæggende for patienter med kroniske sår. Smerter hæmmer sårhelingen og forsinker patientens restitution. BIOPTRON® Hyperlight Therapy reducerer smerter ved at stimulere produktionen af nitrogenoxid, hvilket mindsker overstimuleringen af somatiske perifere nerver og øger vasodilatationen, hvilket samtidig mindsker den iskæmiske smerte.

(Gaspariyan et al., 2005; Samoilova et al., 2008)

FREMMER ANGIOGENESE
Kroniske sår er meget ofte kendetegnet ved dårlig og mangelfuld blodforsyning, hvilket kan bremse og forsinke helingen. BIOPTRON® Hyperlight fremmer angiogenese ved at udvikle nye kapillærer. Det øgede antal og længden af kapillærerne bidrager til en sund vævsregenerering og kortere helingstid.

(Gasparyan et al., 2005)

MINDSKER RISIKOEN FOR INFEKTIONER OG STYRKER IMMUNFORSVARET
Infektioner er en stor risikofaktor i kroniske åbne sår, som påvirker sårbehandlingen negativt. BIOPTRON® Hyperlight indeholder blåt lys, som er meget velkendt for sin iboende antimikrobielle effekt, uden tilsætning af eksogene fotosensibilisatorer. Regelmæssig brug af BIOPTRON® Hyperlight forebygger udviklingen af bakterielle infektioner.

(Opel et al, 2015)